RSS

Kyung Hee University (The Departments-Graduate)

30 Aug

Kemarin kita telah membahas jurusan/departemen apa saja yang ada di Kyung Hee untuk Undergraduate, baik itu yang di Seoul Campus maupun yang di Yongin (Global Campus). Then pada posting kali ini aku akan menuliskan tentang Graduate (S1 dan S2) yang ada di Seoul, Yongin, dan Gwangneung Campus. Graduate di sini mengacu pada program di atas Undergraduate. Ada banyak program yang ditawarkan di sini, yaitu: S2 selama 2 tahun (Master), S3 selama 3 tahun (PhD), Combined S2-S3 selama 5 tahun, dan program keprofesian. Sama seperti dalam Undergraduate, harus hati-hati dalam memilih program karena tidak semuanya menggunakan bahasa pengantar Inggris.

Seoul Campus

  • Graduate School:
    • Department of Korean Language and Literature
    • Department of English Linguistics and Literature
    • Department of History:
      • Korean History
      • Oriental History
      • Western History
      • Archaeology
      • History of Art*
    • Department of Philosophy
    • Department of Sociology
    • Department of Law
    • Department of Public Administration
    • Department of Political Science
    • Department of Journalism and Communication
    • Department of Economics
    • Department of Management
    • Department of Health Services Management
    • Department of Management Consulting:
      • Management Innovation
      • Service Management
      • Information Technology
      • Pension
    • Department of International Business & Trade
    • Department of Accounting
    • Department of Hospitality and Tourism:
      • Tourism Management
      • Hotel Management
      • Tourism Japanese Interpretation
      • Convention Management
    • Department of Culinary Science and Food Service Management
    • Department of Education:
      • Educational Technology
      • Educational Administration & Business
      • Educational Evaluation
      • Curriculum Studies
      • Philosophy & History of Education
      • Educational Psychology
      • Educational Counseling
    • Department of Child & Family Studies:
      • Child Development
      • Family Studies
    • Department of Housing and Interior Design
    • Department of Clothing & Textiles
    • Department of Mathematics
    • Department of Biology
    • Department of Geography
    • Department of Physics
    • Department of Chemistry
    • Department of Food and Nutrition
    • Department of Pharmaceutical Science
    • Department of Clinical Pharmacy
    • Department of Oriental Pharmaceutical Science
    • Department of Nursing
    • Department of Life and Nano-pharmaceutical Science
    • Department of Dance:
      • Dance**
      • Performing Arts*
    • Department of Music**
    • Department of Fine Art:
      • Korean Painting
      • Painting
      • Sculpture
      • Art Critique
    • Department of Medicine
    • Department of Bio-medical Science
    • Department of Dentistry
    • Department of Oriental Medical Science
    • Department of Clinical Oriental Medicine
    • Department of Neuroscience
    • Department of East-West Medicine
    • Department of Information Display
    • Department of Oriental Medical Philosophy
    • Department of Oriental Medical History
    • Department of Study for Biological Sciences of Oriental Medicine
    • Department of Applied Eastern Medicine
    • Department of Human Informatics of Oriental Medicine
    • Department of Medical Engineering
    • Department of Medical Science of Meridian
    • Department of Cancer Preventive Material Development
  • Graduate School of Public Policy and Civic Engagement
  • Graduate School of Journalism and Communication*:
    • Department of Journalism:
      • Broadcasting
      • Newspaper and Magazines
    • Department of Strategic Communication:
      • Advertising
      • Public Relations
      • Speech and Debate
      • Political Communication
    • Department of Cultural Contents:
      • Mass Art
      • Digital Visual
      • Publishing and Copyright
  • Graduate School of Business Administration:
    • Department of Business Administration:
      • Management
      • Tax Management
      • International Management
      • Management Consulting
      • e-Business
      • China Business
      • Brand Management
    • Department of Health Services Management:
      • Health Institute Management
      • Health Policy
      • Health Industry
    • Department of Arts & Cultural Management:
      • Museum Management
      • Performing Arts Management
      • Arts & Cultural Policy
  • Graduate School of Education**:
    • Educational Administration
    • Educational Technology
    • Educational Psychology
    • Counseling Psychology
    • Early Childhood Education
    • Social Studies Education
    • History Education
    • Geography Education
    • Korean Language Education
    • English Language Education
    • Korean Language as a Second Language Education
    • Mathematics Education
    • Physics Education
    • Chemistry Education
    • Biology Education
    • Business Education
    • Home Economics Education
    • Health Education
    • Nutrition Education
    • Music Education
    • Fine Arts Education
    • Museum & Art Gallery Education
  • Graduate School of International Legal Affairs
  • Graduate School of Tourism
  • Graduate School of Medicine***
  • Law School***

Global Campus

  • Graduate School:
    • Department of Japanese Language and Literature
    • Department of Chinese Language and Literature
    • Department of French Language and Literature**
    • Department of Spanish Language and Literature
    • Department of Russian Language and Literature
    • Department of International Korean Language and Culture
    • Department of British and American Language and Culture
    • Department of Physics
    • Department of Chemistry
    • Department of Biotechnology
    • Department of Food Science and Technology
    • Department of Oriental Medicinal Materials and Processing
    • Department of Horticulture
    • Department of Ecosystems Engineering
    • Department of Landscape Architecture
    • Department of Applied Environmental Science
    • Department of Astronomy and Space-Science
    • School of Space Research
    • Department of Plant Molecular Systems Biotechnology
    • Department of Mechanical Engineering
    • Department of Chemical Engineering
    • Department of Advanced Polymer and Fiber Materials
    • Department of Civil Engineering
    • Department of Architectural Engineering
    • Department of Nuclear Engineering
    • Department of Computer Engineering
    • Department of Industrial Engineering
    • Department of Electronic Engineering
    • Department of Radio Engineering
    • Department of Biomedical Engineering
    • Department of Display Material Engineering
    • Department of Physical Education
    • Department of Ceramic Arts
    • Department of Industrial Visual Design
    • Department of Architecture
  • Graduate School of Education**:
    • School Management Education
    • Elementary School English Language Education
    • Japanese Education
    • Chinese Education
    • Information & Computer Education
    • Design & Ceramic Arts Education
    • Physical Education
    • English Language Education
    • Mathematics Education
  • Graduate School of Physical Education***
  • Graduate School of Technology Management **:
    • Global Business Administration
    • Sports Management
    • Golf MBA
  • Graduate School of Pan-Pacific International Studies:
    • Department of International Trade and Economic Cooperation
    • Department of International Development Cooperation
    • Department of International Business
    • Department of International Relations
  • Graduate School of East-West Medical Science***:
    • Department of East-West Medicine
    • Department of East-West Medical Science (Medical Science)
    • Department of East-West Medical Science (Oriental Medical Science)
    • Department of Medical Nutrition
  • Graduate School of Art & Fusion Design:
    • Department of Space Design
    • Department of Ceramics & Glass Art
    • Department of Media-Design
    • Department of Fashion Art
    • Department of Arts & Theater Management
    • Department of Performing Art
  • Graduate School of Biotechnology

Gwangneung Campus

  • Graduate Institute of Peace Studies:
    • Peace & Global Governance
    • Asia-Pacific Studies
    • New Politics & Future Governance

*hanya untuk S3/PhD
**hanya untuk S2/Master
***program profesi

 
33 Comments

Posted by on 30 August 2012 in Beasiswa, Diary, Korea

 

Tags: , , , , , ,

33 responses to “Kyung Hee University (The Departments-Graduate)

  1. Anna

    6 November 2013 at 17:37

    Kak, kalo boleh tau cara dapet beasiswa ke Korea dari pemerintahan Indonesia gimana ya? Makasih🙂

     
    • Mujiya Ulkhaq

      6 November 2013 at 19:09

      Setahuku beasiswa dari pemerintah Indonesia yg memberikan beasiswa ke luar negeri adalah:
      1. Dengan ikatan dinas: DIKTI, untuk dosen or calon dosen; KOICA, ini beasiswa G to G, jadi harus jadi PNS dulu, biasanya dari Kementrian Perdagangan, Perindustrian, dsb.
      2. LPDP, tidak ada ikatan dinas tapi harus kembali ke Indonesia.

       
      • Anna

        6 November 2013 at 20:45

        LPDP buat mahasiswa ya kak? Kalo buat lulusan SMA, ada gak yg dr pemerintahan Indonesia? Nuwun🙂

         
      • Mujiya Ulkhaq

        7 November 2013 at 09:15

        wah blum nemu.. coba searching2 gtu siapa tahu ada. klo dah nemu jangan lupa di-share.hehe

         
  2. fatihahreswari

    10 April 2014 at 16:36

    ini maksudnya seoul campul sama global campus gmana ya? saya agak bingung hehe

     
    • Mujiya Ulkhaq

      10 April 2014 at 18:15

      Seoul campus lokasinya di Seoul;
      Global campus lokasinya di Suwon

       
  3. Desy

    30 July 2014 at 18:15

    Ka mau nanya dong kalo beasiswa non akademik di korea ada gak? Misalnya jurusan seni atau budaya?

     
    • Mujiya Ulkhaq

      30 July 2014 at 21:26

      maksudnya beasiswa non akademik apa ya? bukan untuk kuliah maksudnya?
      *bingung soalnya ada kata2 “misalnya jurusan seni atau budaya”

       
  4. Mie

    3 January 2015 at 23:15

    Yg jurusan perhotelannya itu juga ada schollarship ga? Harus sampe mana level topik ny?
    Kata kk kan ga ada program lanjutan dari d3, jadi kalo pun saya mau lanjut disitu harus semester 1 lagi?

     
    • Mujiya Ulkhaq

      6 February 2015 at 14:39

      klo scholarship ya trgantung di penyedia beasiswanya persyaratannya apa aja.
      Iya g ada.. ya mulai semester 1 S1

       
  5. MissD

    25 January 2015 at 22:53

    kak kalau mau kuliah disana haruss plek pinter bahasa Korea??
    mohon balasannya ya kak^^

     
    • Mujiya Ulkhaq

      2 January 2016 at 13:37

      kalau dapet beasiswa KGSP nanti bakal disekolahin bahasa dulu…
      kalau undergrad memang mending bisa bahsa korea soalnya jarang yg inter. class dan pasti kewalahan…

       
  6. MissD

    25 January 2015 at 22:56

    ka kalau mau kuliah disana haruss plek pinter bahasa Korea??
    mohon balasannya ya kak.makasih^^

     
    • Mujiya Ulkhaq

      4 February 2015 at 11:51

      trgantung kuliahnya… klo ambil class yg pake english si sah2 aja g gt bisa korea.. tapi lebih baik bisa biar enak klo ada apa2 hehehe

       
  7. Angeline Tandi

    3 February 2015 at 17:37

    Kak mau nanya boleh kan?
    Itu yang Department of Internasional Relation buat S1,S2, atau S3 ya? Soalnya aku minat kesitu kak..
    Trs kl boleh juga kasih tau cara ngurus beasiswa kesitu dong kak…
    Makasih 😊👍

     
    • Mujiya Ulkhaq

      4 February 2015 at 16:56

      dah aku jawab via e-mail ya

       
      • astridindahp

        8 February 2015 at 11:40

        Kak boleh kirim email ke aku juga nggak? Aku berminat banget nih buat daftar beasiswa di kyunghee. Thank you

         
      • astridindahp

        8 February 2015 at 19:47

        Kak boleh minta dikirim emailnya juga nggak? Berminat banet nih kuliah di korea. Thank you kak

         
      • Mujiya Ulkhaq

        9 February 2015 at 15:18

        pertanyaannya apa… sila kirim lewat ulkhaq@yahoo.com

         
  8. Aulia

    10 May 2015 at 19:45

    Assalamualaikum. Selamat malam. Saya mau apply ke Kyung Hee univ untuk Graduate program di Department of Education, Educational Psychology atau di Department of Child & Family Studies, child development. Cuman saya kesulitan kontak international affair-nya berkaitan dengan kelas yang berpengantar bahasa inggris. Maklum, saya belum bisa berbahasa korea, jadi sengaja mencari yang kelas yang berpengantar bahasa inggris. Mohon jika ada info, saya dibantu. Trims

     
    • Mujiya Ulkhaq

      1 August 2015 at 20:18

      di-email saja bagian admission

       
  9. Vina

    17 May 2015 at 07:37

    Assalamua’alaikum kak,
    apakah semua jurusan bisa mendapatkan beasiswa untuk ngelanjutin program s2 di korsel?
    misalnya, di Indonesia jurusannya pendidikan mtk, apakah bisa mendapatkan bea kak?

    tolong di jawab ya kak.
    terima kasih
    ^_^

     
    • Mujiya Ulkhaq

      1 August 2015 at 20:17

      ya bisa… tinggal cari beasiswanya saja

       
  10. vitriani lala

    1 October 2015 at 04:32

    ka saya mau tanyaa….????
    saya kan sekerang sedang s1 pend fisika
    klo s2 mau ambil fisika murni di kyunghee bisaa ??
    terima kasih sebelumnya🙂

     
    • Mujiya Ulkhaq

      2 January 2016 at 13:38

      bisa banget laaa

       
  11. Renata

    20 January 2016 at 03:06

    안녕하세요, saya lulus S1 Kedokteran gigi bulan Nov 2015 kemarin. Sekarang tahap co-ass atau profesi utk dapat gelar dokter gigi-nya… Nah yang mau ditanyain mas, di Kyung Hee kan ada fakultas Kedokteran gigi-nya, apakah ada program profesinya jg ? Bisa bantu dicari infonya gak mas utk itu ? Terima kasih sebelumnya mas Mujiya🙂

     
    • Mujiya Ulkhaq

      29 January 2016 at 19:54

      kalao profesi setahuku di Indo,
      ada teman saya sudah S.Ked terus langsung lanjut MS di Korea

       
  12. Renata

    20 January 2016 at 03:16

    Tes

     
  13. sara

    20 July 2016 at 15:39

    halo, saya baru baca blok kakak. saya mau tanya, saya lulusan s1 hukum, kalau mau ambil master (s2) di korea jurusan yang relevan apa ya? mohon bantuannya

     
    • Mujiya Ulkhaq

      29 August 2016 at 21:14

      mgkin bisa masuk graduate school department of law cmiiw

       
  14. ikkawulandari

    24 November 2016 at 23:47

    salam kenal kak… saya mau tanya kak, kan saya sedang kuliah S1 Pendidikan Bhasa Inggris. Nah kalo mau ambil S2 di Korea, misalnya di Kyunghee University, Jurusan yg sekiranya relevan apa ya kak? Terima kasih kak

     
    • Mujiya Ulkhaq

      27 November 2016 at 20:50

      English Linguistics and Literature

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: